Abonnement

Een ErfgoedSuite basis-abonnement omvat het volgende pakket:

 • Webmanager
 • Recordmanager
 • Erfgoedthesaurus aansluiting
 • Intake en introductietraining
 • Initiële basisinrichting
 • Hosting en beheer
 • 10 GB opslagruimte

Prijs

 • Eenmalige startup kosten van € 1.200,- *
  Hiervoor wordt de intake van uw erfgoedinstelling geregeld en krijgt u (met 1 introducé) een introductietraining in de ErfgoedSuite. In deze introductie krijgt u de basisprincipes en -vaardigheden uitgelegd om met de ErfgoedSuite te werken zodat u direct zelfstandig aan de slag kunt. Daarnaast wordt de basisinrichting geregeld: voor uw collectie wordt een formulier ingericht t.b.v. de invoer en koppeling van ontsluitingsgegevens aan de Erfgoedthesaurus, en krijgt u een webomgeving opgeleverd die u zelf verder kunt inrichten.
 • Maandelijks abonnementskosten van € 150,-*

Uitbreidingen

Aanvullend op dit abonnement zijn diverse uitbreidingen mogelijk.

Online beschikbaar

De ErfgoedSuite is een kant-en-klare internetoplossing. De basis omvat de volgende onderdelen:

 • Webmanager: om uw website te maken;
 • Recordmanager: om gegevens over uw collectie te registeren en op te nemen in de Erfgoedthesaurus;
 • Erfgoedthesaurus: een centrale laag met cultuurtermen, die alle collectiegegevens van deelnemende erfgoedinstellingen met elkaar verbindt tot een breed kennisnetwerk. De thesaurus wordt beheerd door de rijksdienst.

De ErfgoedSuite werkt volledig via internet. U hoeft dus geen software aan te schaffen en te installeren, en u kunt er vanaf elke werkplek-met-internetverbinding bij. U heeft geen omkijken naar het onderhoud en beheer, en hoeft geen grote investeringen te doen of uitgebreide kennis te hebben van de complexe IT-infrastructuur.

Door gebruik van de ErfgoedSuite zijn investeringen in een eigen website en collectiesysteem overbodig.

Zie ook:

Hoe kunt u de ErfgoedSuite inzetten?

Een abonnement op de ErfgoedSuite biedt vele mogelijkheden. Hier vindt u een aantal voorbeelden die u met een abonnement kunt realiseren, eventueel met uitbreidingen daarop.

Uitbreidingen

Op uw ErfgoedSuite-abonnement zijn diverse uitbreidingen mogelijk. Dit is altijd maatwerk. Neem contact op met de helpdesk voor de mogelijkheden en een prijsopgave.

1. Portal

Hiermee kunt u collectiegegevens van een willekeurig aantal verschillende deelnemers aan de ErfgoedSuite in een portalsite ontsluiten.

2. Geo

Hiermee kunt u objectgegevens op een kaart presenteren in uw ErfgoedSuite-website of via een ErfgoedSuite-widget in een willekeurig andere site.

3. Mobiele applicatie (app)

U kunt (een deel) van uw collectie aanbieden via een speciale toepassing op mobiele apparaten (smartphone of tablets).

4. Widget

Hiermee kunt u (een deel) van uw collectie aanbieden via een speciale toepassing op een andere website (of uw eigen bestaande website).

5. Koppelen van bestaande database

Heeft u uw collectiegegevens reeds in een ander bestand of systeem opgeslagen? Het is in principe mogelijk om deze automatisch over te zetten of te koppelen aan de Recordmanager en daarmee aan de Erfgoedthesaurus.

6. Subsite

Binnen uw eigen ErfgoedSuite kunnen meerdere subsites gerealiseerd worden, ieder met eigen vormgeving, sitebeheer en internetadres. Subsites kunnen bijvoorbeeld ingezet worden voor thema-sites, of voor websites van aangesloten organisaties.
De kosten* voor 1 subsite zijn:

 • 30,- per maand (‘1’ euro per dag)
 • 750,- eenmalig; leverantie: configuratie en oplevering basis subsite die u zelf verder kunt inrichten, plus technische begeleiding rondom live-gang.

Een subsite heeft geen eigen recordmanager, maar kan gebruikmaken van de formulieren van de recordmanager van de hoofdwebsite.
Aanvullend bij een subsite kunt u bijv. afnemen (zie Diensten en ondersteuning hieronder):

 • Redactietraining
 • Strippenkaart helpdeskondersteuning

7. Extra opslagruimte

Binnen uw erfgoedsuite heeft u de beschikking over 10 GB aan opslagruimte. Indien meer opslagruimte wenselijk is, kan deze volgens de volgende staffel aangeschaft worden.

Staffel extra opslagruimte
Extra opslagruimte Totaal opslagruimte Extra kosten
10 GB 20 GB € 30,- per maand
20 GB 30 GB € 50,- per maand
50 GB 60 GB € 100,- per maand
100 GB 110 GB € 180,- per maand

Diensten en ondersteuning

Voor het werken met de ErfgoedSuite krijgt u een introductietraining, en er zijn diverse handleidingen beschikbaar. Daarmee is het in principe mogelijk direct zelfstandig met de ErfgoedSuite aan de slag te gaan. Heeft u aanvullend daarop behoefte aan ondersteuning, dan kunt u bij ons terecht voor:

Introductietraining in de ErfgoedSuite

Wanneer u een standaard abonnement afsluit, krijgt u (met 1 introducé) een introductie in de ErfgoedSuite. In deze training krijgt u de basisprincipes en -vaardigheden uitgelegd, zodat u direct zelfstandig met uw Suite aan de slag kunt.
Duur: 1 dag
Prijs: bij abonnement inbegrepen

Redactietraining:

Deze training kan los van de introductietraining worden gevolgd. In deze training leert u de vaardigheden om als redacteur met de Webmanager en/of Recordmanager aan de slag te gaan.
Duur: 1 dagdeel
Prijs: € 300,-*

Webmastertraining:

U leert in deze training hoe u als Webmaster een site kunt inrichten en vormgeven met de ErfgoedSuite.
Duur: 1 dagdeel
Prijs: € 300,-*

Webdesign

Uw huisstijl toegepast op de ErfgoedSuite? Wij kunnen desgewenst binnen de standaardmogelijkheden voor u de vormgeving verzorgen.
U krijgt op basis van uw briefing:
- een ontwerp
- een bijstelronde
- een ingestelde vormgeving voor uw site.
Prijs: € 750,-*

Helpdesk ondersteuning

Voor ondersteuning via e-mail of telefoon, kunt u een strippenkaart van 10 strippen kopen. Strippenkaarten kunnen op ieder gewenst tijdstip worden aangeschaft en ingezet. Iedere strip is 15 minuten (een strippenkaart heeft dus een saldo 150 minuten ofwel 2,5 uur).
Helpdeskondersteuning wordt altijd per 5 minuten berekend.
Prijs: € 200,-*

* Genoemde bedragen op deze website zijn excl. BTW.